VHG-bestuur afgetreden, interim-managers aangesteld

  Het bestuur van VHG is eerder deze maand afgetreden, zo staat op de website van de brancheorganisatie te lezen. Deze week zijn twee interim-managers aangesteld die de „operationele zaken” op het verenigingsbureau voorlopig uitvoeren. Daarnaast wordt een interim-bestuur geformeerd. Waarom het bestuur is afgetreden, wordt niet vermeld.

  Afgelopen dinsdag heeft de Ledenraad van VHG, het hoogste orgaan binnen de vereniging, de eerste stappen gezet voor het formeren van een interim-bestuur. Het streven is om dit proces voor de kerst af te ronden. Hierbij wordt gestreefd naar „een goede vertegenwoordiging vanuit de domeinen Openbaar Groen, Particuliere Tuinen en Het Levende Gebouw.”

  Wanneer het lukt om nog voor de kerstdagen een interim-bestuur te vormen, zal een extra (online) Ledenraad worden georganiseerd om dit tijdelijke bestuur te bekrachtigen.

  Interim-managers

  Als interim-managers zijn Han de Groot en Nico Koppenol aangesteld. De Groot heeft een eigen advies- en managementbedrijf is bekend met de groensector. Hij was eerder directeur van Tuinbranche Nederland. Koppenol heeft eveneens een eigen bedrijf voor interim management. Hij was bestuurslid bij Tuinbranche Nederland en is directeur bij GroenRijk Retail. Het interim-management wilde vrijdag nog geen uitspraken doen over de ontstane situatie en komt volgende week met een toelichting.

  Meer hierover kunt u lezen in de komende Tuin en Landschap (nr. 24). Deze is vanaf donderdag 2 december online te lezen (voor digitale abonnees).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties