Tuin en Landschap nieuws VHG: ‘Doorwerken groensector was dubbeltje op zijn kant’

VHG: ‘Doorwerken groensector was dubbeltje op zijn kant’

1

Het feit dat de groensector ondanks de coronamaatregelen van het kabinet toch kan doorwerken, was een ‘dubbeltje op zijn kant’. Dat schrijven VHG-voorzitter Rien van der Spek en VHG-directeur Egbert Roozen in een brief aan alle ondernemers in de groensector.

„Als groene branche mogen wij van een enorm geluk spreken dat ons werk onder de gegeven omstandigheden door kan gaan. Dat was een dubbeltje op zijn kant. VHG heeft zich er sterk voor gemaakt dat de bedrijven in onze branche kunnen blijven doorwerken. Door aan te sluiten bij het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de maatregelen in dit protocol om te zetten naar handvatten voor ondernemers in onze branche, voldoen we aan de sectorale aanpak voor de 1 ,5 meter economie.”

Voorzorgsmaatregelen

De branchevertegenwoordigers spreken hun lof uit voor alle bedrijven die serieus met de voorzorgsmaatregelen in de weer zijn. „Net zoals we samen corona te lijf gaan, zo zorgen we er als branche samen voor dat we veilig door kunnen blijven werken. Op het bedrijf, tijdens vervoer en op locatie bij de opdrachtgever. Professioneel en met gezond verstand.”

In de brief brengt de VHG ook onder de aandacht dat alle ondernemers, leden en niet-leden, in deze tijd gebruik kunnen maken van de service van de brancheorganisatie. Zo heeft VHG een handreiking online gezet met alle relevante informatie rond het coronavirus. Ook kunnen groenbedrijven gratis gebruik maken van de Ondernemershelpdesk van de VHG via (030) 659 55 50.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Eira Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Eira
Gast
Eira

Wat is dit nu voor stemmingmakerij? Wanneer is dit onderwerp van discussie geweest? Geldt dit dan ook voor de bouw? Of wil de VHG dit nu claimen als heldendaad?