Hortipoint VHG en Stadswerk nemen Boominfodag over

  VHG en Stadswerk nemen Boominfodag over

  0

  Het is een begrip in de bomenwereld: de Nederlandse Boominfodag, tien jaar lang georganiseerd door Jan Willem de Groot. Branchevereniging VHG en Vereniging Stadswerk Nederland waren al jarenlang betrokken en nemen de naam en organisatie nu over. De Groot blijft betrokken, onder andere bij het samenstellen van het programma.

  Tijdens het evenement staan bomen in de publieke ruimte centraal. Wetenschappelijke en praktische kennis komen hierbij samen. Gemeenten, boombeheerders, onderzoekers en andere boomspecialisten ontmoeten elkaar en delen kennis en ervaring. Het overnemen van de Boominfodag door VHG en Stadswerk past in een bredere ontwikkeling waarbij de beide verenigingen markt en overheid aan elkaar willen verbinden. Andere voorbeelden hiervan zijn i-Tree NL en het Oogst-fonds.

  Maatschappelijke uitdagingen
  VHG directeur Egbert Roozen: „De maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, klimaat en biodiversiteit in de openbare ruimte zijn groot. Dit vraagt om innovatieve en creatieve oplossingen. De Boominfodag is een centrale plaats waar kennis in de breedte gedeeld kan worden en de ontwikkeling van innovaties wordt gestimuleerd.” Maarten Loeffen, directeur vereniging Stadswerk Nederland: „Het is prachtig dat VHG en Stadswerk samen de waardevolle Boominfodag continueren en verder gaan verrijken.”

  Boominfodag 2019
  Datum en locatie van de Boominfodag 2019 worden voor het einde van dit jaar bekend gemaakt. De komende tijd gaan VHG en Stadswerk samen met een aantal betrokkenen van gemeenten en bedrijfsleven nadenken over de inhoud en vorm van de Boominfodag. Op de website wordt u van het nieuws rondom het evenement op de hoogte gehouden.

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar