VHG ondersteunt verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’

Branchevereniging VHG heeft de verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’ ondertekend. De verklaring is opgesteld door de overheid, de bouw- en technieksector, banken en diverse andere brancheverenigingen.

Met deze ondertekening verklaart de groenbranche dat zij zich zal inspannen om de werkzaamheden voort te zetten tijdens de coronacrisis. Bedrijven zullen daarbij het Protocol Samen Veilig Doorwerken hanteren, dat door de bouw- en technieksector en het Rijk al eerder gezamenlijk is vastgesteld.

De verklaring komt voort uit de gesprekken die minister Ollongren van Binnenlandse Zaken voert met de partijen om de impact van het coronavirus op de sector en de Nederlandse economie te beperken.

Verduurzaming

Minister Kajsa Ollongren: „Wij moeten echt voorkomen dat de bouwplannen worden uitgesteld en het tempo van de bouwproductie vertraagt. Wij moeten door blijven bouwen. De vraag naar woningen blijft groot en de noodzaak tot versnelling in de verduurzaming in de gebouwde omgeving neemt door de crisis niet af. Ik wil samen verder werken aan maatregelen om het doorbouwen zoveel als mogelijk zeker te stellen.”

De ondertekenaars spannen zich gezamenlijk in voor continuïteit in de bouwproductie en behoud van werkgelegenheid. Ze maken daarom afspraken over investeringen, vergunningverlening en aanbestedingen, om zo te voorkomen dat bouwprojecten vertragen of stil komen te liggen.

Waarde van groen

VHG-directeur Egbert Roozen: „VHG onderschrijft deze gemeenschappelijke verklaring van harte en hecht veel waarde aan samen optrekken in deze moeilijke tijd. Ons eerste doel is de bedrijven in onze branche aan het werk te kunnen houden en daarnaast ervoor te zorgen dat er voldoende perspectieven zijn om de markt na de coronacrisis op peil te houden. Vanuit deze coalitie kunnen we kansen creëren en de waarde van groen in het kader van klimaatbestendigheid, biodiversiteit en gezondheid nog hoger op de agenda zetten.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties