VHG organiseert opnieuw Docentendag

    Na de eerste Docentendag vorig jaar organiseert VHG op 5 oktober wederom een dag voor docenten uit het groene mbo en vmbo. Deskundigen uit de sector zullen deze dag informatie geven over duurzaamheid, innovaties en ontwikkelingen in de branche.

    Er is een grote vraag naar nieuwe, innovatieve vakmensen. Branchevereniging VHG onderneemt gerichte activiteiten, waaronder deze Docentendag, om via samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven het onderwijs innovatief, leuk en attractief te maken om zo voldoende jongeren te interesseren voor de bedrijfstak.

    Ontmoeten
    Ruim tachtig docenten van groene mbo-scholen bezochten vorig jaar de eerste VHG-Docentendag in de Tuinen van Appeltern. Daar verzorgden diverse VHG-leden workshops over onderwerpen als groen en duurzaamheid, natuurlijk spelen, groen en gezondheid, biodiversiteit, innovatieve contracten en duurzame innovatie.

    De bezoekers waren enthousiast. Ze waardeerden het initiatief dat de dialoog tussen bedrijfsleven en onderwijs stimuleert en de kwaliteit van het onderwijs bevordert. ‘Ontmoeten’ was een belangrijke functie van deze dag. „Bedrijven moeten de scholen in en leerlingen méér naar de bedrijven. Zo krijgen leerlingen een beter beeld van wat bedrijven doen”, aldus een van de deelnemers.