Hortipoint VHG reikt certificaten ‘excellente school – excellente leerbedrijven’ uit

  VHG reikt certificaten ‘excellente school – excellente leerbedrijven’ uit

  0

  Dinsdag heeft VHG-directeur Egbert Roozen het certificaat ‘excellente school – excellente leerbedrijven’  uitgereikt aan het Wellantcollege in Houten. Het certificaat wordt uitgereikt aan scholen die excellent samenwerken met het groene bedrijfsleven. Ook de betrokken groenbedrijven ontvingen een certificaat.

  Het Wellantcollege werkt met een aantal groenbedrijven samen in het programma ‘excellente scholen – excellente leerbedrijven’, dat VHG samen met enkele aoc’s heeft opgezet. In dit programma beoordelen scholen en bedrijven samen het lesprogramma. Bedrijven – leden van VHG – vullen delen van het programma in, verzorgen stages van hoge kwaliteit en bieden bedrijfsstages aan docenten.

  • VHG-directeur Egbert Roozen (rechts) reikt de excellentie-certificaten uit aan Ton Westerveld van het Wellantcollege en aan vertegenwoordigers van de leerbedrijven Mocking Hoverniers, Van der Tol, Ginkelgroep, van Senten groenprojecten, BTL en Signa Terra.

  Doel is om het groene mbo-onderwijs beter én aantrekkelijker te maken. Het Wellantcollege ontving het certificaat voor de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de verrijking van het lesprogramma door gastlessen. Ook heeft de school gerichte aandacht voor de professionalisering van docenten, die door een docentenstage en intensieve contacten met het bedrijfsleven met beide benen in de sector staan.

  Verder waardeert VHG de inzet bij de BeroepsPraktijkVorming, waarin leerlingen aan gerichte opdrachten werken en goed begeleid worden.

  Excellente leerbedrijven

  De bedrijven ontvingen het certificaat ‘Excellent leerbedrijf’ voor hun inspanningen om in nauwe samenwerking met de school excellent onderwijs te verzorgen. Zo organiseren zij gastlessen als onderdeel van het lesprogramma en bieden ze verdiepende gastlessen voor leerlingen die zich in bepaalde thema’s verder willen verdiepen.

  Daarnaast bieden ze bedrijfsstages aan docenten voor het verrijken van hun actuele kennis en zetten ze zich in voor een goede invulling van en begeleiding tijdens de BeroepsPraktijkVorming.

  Ook drie andere scholen komen in aanmerking voor dit certificaat. Dit zijn Helicon Nijmegen, Aeres in Velp en AOC Oost Almelo. Deze scholen hebben hun certificaat al ontvangen of ontvangen dat op korte termijn.

  Reageer op dit artikel

  avatar