VHG reikt eerste excellentie-certificaten uit

  Branchevereniging VHG heeft dinsdag de eerste Excellentie-certificaten uitgereikt op AOC Oost in Almelo. 21 BOL-studenten ontvingen het certificaat uit handen van VHG-directeur Egbert Roozen en Paul Duijsings, lid College van Bestuur van AOC-Oost, voor het volgen van gastlessen bij groenbedrijven in de regio. De gastlessen maken deel uit van het VHG-programma ‘Excellente scholen – excellente leerbedrijven’.

  Het programma is door VHG ontwikkeld om de kwaliteit van het groene mbo te verbeteren door de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te verdiepen en inhoud te geven. Samen kijken de partijen naar de inhoud en de uitvoering van het lesprogramma en geven daar invulling aan. Mbo-docenten lopen stage binnen de deelnemende bedrijven en de bedrijven verzorgen gastlessen, excursies of doe-activiteiten binnen hun specialisme.

  Grote interesse
  De gastlessen zijn door de deelnemers enthousiast ontvangen. Zo volgden ze gastlessen over natuurlijk spelen, zwemvijvers, daktuinen, klanten en bestekken. Voor leerlingen met bijzondere interesse in een bepaald onderwerp, verzorgden
  De Tuinen van Geerdink (Natuurlijk spelen), Farwick Groenspecialisten (Natuurbaden/ Zwemvijvers), Rob Kemperink Hoveniers (Particulier hovenierswerk),  Koninklijke Ginkel Groep (Daktuinen) en Donkergroen BV(Klanten en bestekken) een extra verdiepende gastles.

  Nauwe samenwerking
  Het programma draait op dit moment op vier scholen en wordt nog uitgebreid met twee extra scholen. Achtergrond van het project is de beleidsnotitie ‘Mooi onderwijs maak je samen’ die VHG in 2016 presenteerde. Hierin pleit de branchevereniging voor maximale samenwerking met onderwijsinstellingen om zo inhoudelijk goed en aantrekkelijk onderwijs te bieden. „In Almelo verloopt dit op een uitstekende manier”, aldus VHG-directeur Roozen. „Onderwijs en bedrijfsleven werken nauw samen aan mooi en inhoudelijk sterk beroepsonderwijs.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties