Vier kandidaten in de race voor vierde Steenbreektrofee

Donderdag weten we wie dit jaar met de Steenbreektrofee aan de haal gaat. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale Groendag in Wageningen.

Voor de vierde maal vonden dit jaar de beoordelingen plaats voor de Steenbreektrofee. Stichting Steenbreek zoekt middels de prijsvraag naar innovatieve voorbeelden van hoe groen en water op een praktische manier worden ingezet. De initiatieven hebben betrekking op bevordering van biodiversiteit, gezondheid, sociale cohesie en leveren een positieve bijdrage aan klimaatadaptatie.

Genomineerden
De vier genomineerde projecten zijn Buurtinitiatief Zichtweg, Apeldoorn; Stichting Tuindorp, Den Helder; CPO De Getijden , Nijmegen; Stichting Actief Spijk, Spijk. De projecten zijn in oktober door de jury bezocht. Deze bestaat uit professionals die elk hun eigen specialisme en specifieke kennis hebben.

Vorig jaar ging de Steenbreektrofee naar de gemeente Laarbeek, het jaar daarvoor naar Leeuwarden en in 2016 naar Den Haag. De opzet van de competitie is dit jaar gewijzigd. De criteria zijn aangescherpt en voor het eerst vindt er een jurybezoek plaats.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties