Vier projecten genomineerd voor Steenbreektrofee

De jury van de Steenbreektrofee heeft vier projecten genomineerd. Op 25 oktober bezoekt de jury de projecten op locatie en op 14 november tijdens de Nationale Groendag in Wageningen wordt bekendgemaakt wie met de trofee naar huis gaat.

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Steenbreektrofee uitgereikt. Tien partners van Steenbreek hebben een inzending ingestuurd. Op vrijdag 11 oktober heeft een zevenkoppige jury de inzendingen bekeken en heeft de volgende vier projecten genomineerd.

1. Apeldoorn: Buurtinitiatief Zichtweg;
2. Den Helder: Stichting Tuindorp Geleerdenbuurt Belangen;
3. Nijmegen: De Bastei – Operatie Steenbreek Nijmegen en CPO ‘De Getijden;
4. Spijk: Stichting Actief Spijk

Innovatieve voorbeelden
Stichting Steenbreek is op zoek naar innovatieve voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut en die illustreren waar Steenbreek voor staat. Dit zijn initiatieven die betrekking hebben op de bevordering van de biodiversiteit, gezondheid, sociale cohesie en die een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie.

Deze projecten kunnen weer als inspiratie en voorbeeld dienen voor anderen. Bij Stichting Steenbreek aangesloten gemeenten, waterschappen, provincies en partners kunnen meedingen naar de Steenbreektrofee.

Recent zijn Velt, Stichting Springzaad en Wilde Weelde aangesloten bij Stichting Steenbreek. Hiermee komt de teller op zo’n 25 kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en verenigingen die participeren in het Steenbreeknetwerk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties