Vier teams strijden om titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg

Van 25 tot en met 27 februari strijden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2016. De finale vindt plaats tijdens de beurs TuinIdee in de Brabanthallen in Den Bosch.

De volgende teams nemen het tegen elkaar op in de finale:
-Team Groenhorst Velp: Steffen Olyslager en Niek Graven
-Team Groeipunt Volkel: Jasper Dekkers en Jeroen van Grinsven
-Team AOC Oost Almelo: Joris Nieuwkamp en Timo Brughuis
-Team Edudelta College Goes: Robbert de Visser en Jacco van Aert

Voorlichting
Deze teams zijn geselecteerd tijdens vier kwalificatieronden, die de afgelopen weken zijn gehouden. In totaal namen 17 teams deel.

De kwalificatieronden vonden plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs Hardenberg en op open dagen van de scholen. Daarmee dragen de wedstrijden bij aan de voorlichting over werken en leren in het hoveniersvak aan jongeren die voor hun beroeps- en opleidingskeuze staan.

Wedstrijdplein
Het wedstrijdplein in de Brabanthallen is ingericht in Hal 1. Belangstellenden kunnen tijdens de openingsuren van de beurs de deelnemende teams aan het werk zien.

Op 27 februari aanstaande zal om 16.00 uur in de VHG-stand bekend worden gemaakt welk team zich Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2016 mag noemen. Dit team wordt uitgezonden naar de hovenierswedstrijden op EuroSkills in Gothenburg. Tijdens de laatste beursdag op 28 februari aanstaande zijn de aangelegde wedstrijdtuinen te bewonderen.