Vlinderstichting en tuincentra initiëren Nationale Vlinderdag

  De Vlinderstichting en Tuinbranche Nederland besteden de komende periode extra aandacht aan het verbeteren van de leefomgeving van tuinvlinders. Beide organisaties hebben 14 juni uitgeroepen tot Nationale Vlinderdag.

  Met de slogan ’Vlinders in je tuin’ vestigen de tuincentra de komende periode aandacht op de Nationale Vlinderdag via de media. Tuin- en balkonbezitters worden eveneens aangespoord om mee te doen aan de Tuinvlindertelling, van 1 tot en met 3 augustus.

  Lokplanten

  Tuin en balkon zijn met een mix van lokplanten makkelijk in te richten als leefgebied voor tuinvlinders. Die vlinders zijn te helpen met paarse, blauwe en gele bloemen, een afwisseling van hoge en lage planten en bloeiende planten van voor- tot najaar.

  Vlinderstruik, IJzerhard en Wilde marjolein voeren de ranglijst van vlinderplanten aan; de inheemse Blauwe knoop, Brandnetel en Brem zijn juist waardplanten voor het eierleggen.

  Op www.tuinbranche.nl is meer informatie over de campagne te vinden. De Nationale Vlinderdag is meteen de start van de Nationale Tuinweek.

  Bron: Tuin en Landschap