Voorbereiden op vorstperiode

  Bij Koos Buitenhuis Boomkwekerij in Boskoop vraagt de voorspelde nachtvorst veel aandacht. „Je moet je kas absoluut vorstvrij stoken”, zegt André van der Wilt.

  Buiten staan bollen Buxus in pot klaar voor uitlevering. In de warme tweede helft van maart hebben deze planten uitlopers gemaakt. Vanaf dinsdag is begonnen om deze planten te sproeien tegen nachtvorstschade.

  Ook de planten die in de kas staan, moeten tegen de vorst worden beschermd. Zeker gezien de periode waarin deze kou zich aandient. „Als het in december eens een paar graden vriest in de kas, geeft dat niet zo. Nu is dat wel anders. Als het in deze tijd van het jaar nog gaat vriezen, moet je je kas absoluut vorstvrij stoken.”

  André van der Wilt voorziet voor jonge partijen Buxus geen problemen. (Foto: Sam Koster)

  Buiten laat Van der Wilt nog enkele jonge partijen Buxus zien die twee weken geleden zijn opgepot. Hij vreest niet dat de voorjaarsvorst een probleem is voor de jonge planten. „Het stek is ingevroren geweest, en vanuit de vriescel direct opgepot. Daardoor was het stek al goed afgehard, en zit er nog geen jong schot dat kapot kan vriezen op de planten. Die kunnen wel tegen een beetje vorst, en in augustus leveren we ze uit als sterke Buxus.”

  Dit zegt Van der Wilt in de rubriek Vakgeluiden in De Boomkwekerij 7. Deze ligt 8 april op de mat.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bankalar kacta kapanıyor
  11 maanden geleden

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  Registrasi Binance
  7 maanden geleden

  Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/id/register-person?ref=V2H9AFPY