WML Facilitair behaalt hoogste PSO-certificaat

WML Facilitair in Waalwijk heeft het certificaat van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. De PSO is een meetinstrument waarmee bedrijven hun bijdrage aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie kunnen aantonen.

WML Facilitair is dienstverlener op het gebied van groenvoorziening, schoonmaak en beveiliging. Het bedrijf voldoet aan het hoogste niveau van de PSO.
„Met de PSO tonen we op een objectieve manier aan dat we als WML Facilitair sociaal verantwoord ondernemen”, licht directeur Hans Bax toe. ,,Het is een van onze doelen om werkgelegenheid te bieden aan mensen die niet gemakkelijk zelf aan het werk komen. Wij zorgen er mede voor dat deze personen nieuwe stappen kunnen zetten op de arbeidsmarkt.”

Hoogste niveau
De prestatieladder kent vier niveaus: een aspirant-status en trede 1, 2, en 3. WML Facilitair voldoet aan het hoogste niveau, trede 3.
Bax: „Wij scoren met een sociale bijdrage van 53,5% zelfs hoger dan SW-bedrijven. Die behalen een score van 50%. Dat wij hoger scoren heeft te maken met het feit dat wij naast het grote aantal SW-gedetacheerden ook mensen in dienst hebben vanuit de WW, de WWB, de WIA en de Wajong.”