Weinig boomschade door eerste herfststorm

De storm die dinsdag en woensdag over Nederland trok, heeft relatief weinig schade aan bomen veroorzaakt. Hier en daar zijn bomen omgevallen, verder zijn vooral veel takken afgebroken.

In enkele straten in Tilburg-West heeft de storm dinsdagavond een grote ravage veroorzaakt. Grote bomen vielen om en takken braken van bomen. Zeker vier auto’s zijn beschadigd geraakt. Er is niemand gewond geraakt.

De gemeente Tilburg heeft na inspectie en op advies van boomdeskundige Van Helvoirt besloten vier bomen preventief te rooien.

In Arnhem gingen aan het begin van de avond enkele bomen om. Een aantal hiervan was door de gemeente al gemerkt om te worden gekapt.

Afgewaaide takken
De brandweer in Voorburg had het vooral druk met afgewaaide takken en omgevallen bomen. De eerste boom viel op het fietspad. Een andere boom in Voorburg viel een uur later om tegen een flat.

In Amsterdam-Noord heeft het stadsdeel uit voorzorg twee bomen omgezaagd. De bomen stonden al op een lijst om gekapt te worden, maar vanwege het aangekondigde noodweer is de kap vervroegd. Aan de Leliegracht waaide een boom om.