‘Weinig sponsors Chelsea Flower Show door Brexit’

De RHS Chelsea Flower Show heeft moeite om sponsors voor de showtuinen van 2017 te vinden. De Brexit wordt als schuldige aangewezen. Dit meldt Horticulture Week.

The Daily Telegraph, jarenlang sponsor en media-partner van de Britse show, heeft zich onlangs teruggetrokken als geldschieter. Dit, terwijl er al een ontwerp van James Basson klaarlag. Zijn tuin wordt overgenomen door sponsor M&G. Hoogstwaarschijnlijk zal Brewin Dolphin – zes achtereenvolgende jaren sponsor – evenmin terugkeren op de show.

Society of Garden Designers
Daarnaast zijn er diverse ontwerpers van wie hun tuinontwerp is geaccepteerd door de RHS, maar die geen sponsor kunnen vinden. Ook meldt de Society of Garden Designers dat ook zij niet is benaderd door potentiële sponsors, terwijl dat normaalgesproken wel elk jaar gebeurt.

Onzekere toekomst

Oorzaak van de magere toeloop is volgens velen de Brexit. Door de onzekere toekomst houden bedrijven de hand op de knip, zo lijkt het. Zij hebben nu al last van het zwakkere pond. Alhoewel dat laatste voor sommige bedrijven juist positief uitpakt. Zo merkt de Britse boomkweker Hillier op – jaarlijks staat hij in The Great Pavillion – dat zijn bedrijf door de Brexit juist meer verkoopt en exporteert.

Bron: Horticulture Week