Weldadige terrassentuin Tuin van het Jaar 2016

De inzending van Jaap Sterk Hoveniers is zaterdag 27 februari tijdens de VHG Vakmiddag op TuinIdee in Den Bosch uitgeroepen tot Tuin van het Jaar 2016. Jaap Sterk ontving de prijs uit handen van VHG-directeur Egbert Roozen.

„Een prachtige terrassentuin met een enorme wow-factor, een weldaad,” zo staat in het juryrapport. „Deze naar een mooie bosrand aflopende luxe familietuin is compleet, knap geconstrueerd en bij het bezoek van de jury helemaal wedstrijdklaar. Deze inzending is een totaalconcept voor huis en tuin, perfect ingebed in de glooiende bosomgeving. Een plekeigen ontwerp, uitgevoerd met respect voor de woning, de hoogteverschillen en de bestaande bomen. Een unieke tuin op een unieke plek in Nederland!”

Publieksprijs
De vakjury heeft uit de zes genomineerde tuinen De Tuin van het Jaar 2016 gekozen, maar de stem van de tuinliefhebber bepaalt mede wie de Publieksprijs van deze landelijke wedstrijd krijgt. Deze prijs gaat naar B&C Hoveniersbedrijf. Eigenaren Beunder en Combee namen de prijs in ontvangst.

Voorbeelden
De winnaar en de vijf genomineerden tuinen zijn allen aansprekende voorbeelden van goed ontworpen, vakkundig aangelegde en onderhouden tuinen. De variatie in stijl, inrichting en oppervlakte is groot en toont aan dat een hovenier voor elk aantal vierkante meters een mooie tuin kan ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

De compacte Verzonken stadstuin van Biesot, de Verrassende pop-up achtertuin rijtjeshuis van New Art Groenprojekten en de Intieme moderne stadstuin van Hooft Hoveniers en Tuinontwerpbureau Greta Bäcker laten zien hoe je een klein oppervlakte tot een heerlijke groene ruimte omtovert.

In de Hedendaags klassieke palazzotuin van B&C Hoveniersbedrijf en de Traditionele weelderige boerderettetuin Tukkers en Ten Hoeve tuinontwerp en realisatie draagt de royale buitenruimte bij aan het leefplezier van de eigenaars.

TuinIdee
Consumentenbeurs TuinIdee trok vorige week in totaal 30.000 bezoekers, zo’n 5% meer dan vorig jaar. Volgens de organisatie hebben consumenten zin in hun tuin. „De crisis is geen item meer.”

De winnende tuin van Jaap Sterk Hoveniers in Beek-Ubbergen. (Foto: Cees Rijnen)

B&C Hoveniersbedrijf heeft de Publieksprijs gewonnen met een tuin in Amstelveen.