Wild van bollen

Enkele weken geleden kreeg ik een uitnodiging van Tuinprofessionals on tour. Een middag en avond met verschillende sprekers en rondleiding bij JUB Holland. Het  programma sprak aan, dus schreef ik me in. In de tussentijd werd ik steeds drukker. Zo druk dat ik op het punt stond me voor deze dag weer af te melden. Ik twijfelde, ik had al eens een rondleiding meegemaakt bij JUB. Maar ondanks de drukte ging ik toch.

Als ik door die bloeiende velden loop en die vele bevlogen mensen hoor spreken, raak ik geïnspireerd. Onmiddellijk gaan mijn gedachten alle kanten op. Alle bollen en knollen die ik zie, ik wil ze allemaal uitproberen.

De meeste indruk maakt de presentatie van Carien van Boxtel op me. Ik ken haar werk, veelal van plaatjes, maar had niet eerder een presentatie van haar bijgewoond. Met zachte doch duidelijke stem vat ze haar presentatie aan. Als eerste de bostulp, wie kent hem? Leeft niet in het bos, maar volop in de zon. Zonder de geijkte powerpoint. Louter beelden van verschillende plantcombinaties.

Eigen creaties, maar ook van vele anderen passeren de revue. Veelal wild en uitbundig, soms ingetogen en stilistisch. Carien deelt rijkelijk haar uitgebreide kennis en maakt je deelgenoot. Maar bovenal daagt ze je uit. Wat zie je? Hoe komt het over? Wat vertelt de bol je? Verdiep je in zijn oorsprong en laat je hierdoor inspireren in het gebruik.

Ze vertelt het eerlijke verhaal: „Dat we met bollen de wilde bij echt niet zullen redden. Maar ze wel een steuntje in de rug kunnen geven, vooral als we de allervroegst bloeiende bollen aanplanten.”

Mocht je in de gelegenheid zijn een presentatie van Carien bij te wonen. Doen! Ook als je ‘druk druk druk’ bent… Carien is wild van bollen en daarna ben jij het ook.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties