Willem-Alexander en Máxima actief voor NLdoet

  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vrijdag 10 maart deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De Koning en Koningin deden vrijwilligerswerk in Buurttuin Breda, in de wijk Hoge Vucht. Zij hebben geholpen bij het opknappen van de tuin na het winterseizoen.

  De tuin is aangelegd en wordt beheerd door vrijwilligers uit de buurt, die ook het naastgelegen verzorgingshuis, kinderopvang en maatschappelijke organisaties uit de wijk betrekken bij de tuin. De buurttuin heeft een pluktuin, moestuin, kindertuintjes en een natuurspeeltuin. De Stichting Betrokken Ondernemers Samen Voor Breda heeft NLdoet in de Buurttuin georganiseerd, om samenwerking en het overdragen van kennis en kunde te bevorderen.

  Vrijwilligerswerk

  De vrijwilligersactie NLdoet vindt dit jaar voor de 13e keer plaats, op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. In totaal zijn ruim 9.500 klussen aangemeld bij het Oranje Fonds en worden 350.000 vrijwilligers verwacht. Ook het bedrijfsleven is bij de vrijwilligersactie betrokken. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

  Foto’s: Oranje Fonds – Redmar Kruithof