Winnaars zwemvijver van het jaar 2015 bekend

De wedstrijd ’zwemvijver van het jaar 2015’ is gewonnen door Trendvijvers uit Overloon in de categorie ’zwemvijvers voor particulieren’ en door Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal in de categorie ’natuurlijke zwembaden’. Dat maakte de vakjury eind april bekend.

Volgens de jury is de zwemvijver van Trendvijvers ‘een krachtig en esthetisch mooi uitgevoerd ontwerp. De zwemvijver is op een natuurlijke manier ingepast in de totale tuin. Met de verlichting en de verschillende technieken en materialen die zijn toegepast, is de uitvoering prachtig.’

Natuurzwembad
Het natuurzwembad van de Koninklijke Ginkel Groep is volgens de jury ’mooi ingepast in de tuin. De directe omgeving van het bad staat geheel in het teken van zwemmen met mooie zitranden en intieme plekken. Een fijne plek in de tuin om je terug te trekken en te ontspannen. Er is veel duurzame techniek toegepast die mooi is weggewerkt.’

Het is voor het eerst dat de ‘Zwemvijver van het Jaar 2015’-wedstrijd in Nederland plaatsvindt. De competitie is een initiatief van Branchevereniging VHG in samenwerking met de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB). Doel is zwemvijvers en natuurlijke zwembaden te promoten.

Internationale wedstrijd
Op dinsdag 12 mei zal VHG-directeur Egbert Roozen de prijzen uitreiken aan de twee winnende bedrijven. Zij worden bovendien voorgedragen voor de internationale ‘IOB Award’.

Beeld Trendvijvers en Koninklijke Ginkel Groep