Winny Maas wordt adviseur voor Floriade Almere

  De gemeente Almere heeft Winny Maas, medeoprichter van architectenbureau MVRDV, aangewezen als supervisor van de Floriade 2022. Maas zal in deze rol adviseren over de uitwerking van de gebiedsvisie Floriade Stadswijk en het bestemmingsplan Almere centrum Weerwater – Floriade.

  Onderdeel hiervan is advies geven over het groenplan voor de beplanting van het arboretum, het inrichtingsplan en kavelpaspoorten, en de integratie met het expo-plan en -programma.

  Landschapsontwerp

  Maas wordt de supervisor over het landschapsontwerp, tijdelijke en permanente vastgoedprojecten en openbare kunstprojecten in het Floriadegebied. Speerpunten zijn daarbij het waarborgen van maximale kwaliteit bij de uitvoering en het bij elkaar brengen van best practices.

  Ontwerpen zullen getoetst worden op duurzaamheid, circulariteit, energieneutraliteit en groen initiatieven in combinatie met het arboretum. Deze moeten tezamen leiden tot een succesvol evenement en een model groene, gezonde stad.

  Winnend ontwerp

  MVRDV tekende eerder voor het winnend ontwerp voor de Floriade 2022. Ook werkte het bureau mee aan de uitwerking van het concept dat resulteerde in het Floriade Masterplan. De Floriade wordt in april 2022 geopend in Almere.

  Foto Winny Maas: Boudewijn Bollmann

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties