Witte cirkels in Utrechtse parken vanwege drukte

Vanwege het warme voorjaarsweer en de verwachte drukte heeft de gemeente Utrecht extra voorzieningen aangebracht in parken in de stad. De witte cirkels keren terug in het gras, zodat bezoekers op voldoende afstand van elkaar kunnen plaatsnemen. Ook start er een proef met stickers op bankjes in het Griftpark en komen er tijdelijk extra toiletvoorzieningen in de parken.

Medewerkers van de gemeente Utrecht trekken witte cirkels, zodat bezoekers afstand van elkaar kunnen houden. (Foto: Gemeente Utrecht)

De cirkels zijn woensdagochtend aangebracht in een aantal Utrechtse parken. Net zoals vorig jaar komen deze in het Julianapark, Griftpark, Wilhelminapark, Park Lepelenburg, Park Paardenveld en het Máximapark. Ook start de gemeente met een proef met stickers op bankjes in het Griftpark, zodat bezoekers makkelijker 1,5 meter afstand houden.

Pasen

Wethouder Diepeveen (Openbare Ruimte): „Zeker met de mooie dagen maken veel mensen gebruik van onze parken. Daarom helpen we bezoekers graag een handje om onder andere makkelijker 1,5 meter afstand te houden. We brengen voor Pasen opnieuw de witte cirkels in een aantal parken aan omdat bezoekers hier vorig jaar ook erg positief over waren.”

Verschillende maten

De witte cirkels in het gras hebben verschillende maten. Zo kun je met je partner of een vriend kiezen voor een kleine cirkel en met een groot gezin in een grotere cirkel gaan zitten. Binnen de cirkels gelden dezelfde regels als daarbuiten; mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen, moeten nog altijd 1,5 meter afstand houden en mogen met maximaal een persoon van buiten hun huishouden afspreken.

Parken gesloten

Deze week werden vanwege het mooie weer en de drukte diverse parken weer afgesloten. Onder andere in Amsterdam werd het Vondelpark dinsdag en woensdag gesloten. In Maastricht werd dinsdag het Stadspark ontruimd door de politie. Er waren te veel mensen aanwezig in het park en er werd onvoldoende afstand gehouden. In Tilburg werd het Spoorpark dinsdag en woensdag gesloten wegens de drukte.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties