‘Moeten tuin- en landschapsontwerpers zich verenigen in vakgroep?’

Het Ontwerpinstituut organiseert 18 december een bijeenkomst over de vraag of de tuinontwerpers zich als beroepsgroep moeten verenigen. Dit naar aanleiding van de mogelijkheid die branchevereniging VHG hen biedt, lid te worden en een vakgroep ‘Ontwerpers’ op te richten.

Vanaf 1 januari 2014 kunnen tuin- en landschapsontwerpers lid worden van branchevereniging VHG. Naar aanleiding hiervan wil |het ontwerp instituut| in gesprek met ontwerpers over de vraag: ‘Hoe kunnen ontwerpers samen meer betekenen dan individueel?’

Twee sprekers houden tijdens de bijeenkomst een korte inleiding: tuinontwerper en columnist Ruud Aanhane en tuin- en landschapsarchitect Jhon van Veelen. Deze laatste is oud-voorzitter van de Nederlandse vereniging voor tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL).

Stemmen
Onder leiding van gespreksleider Gerrit Steenbergen (directeur van ACEC in Apeldoorn) wordt een aantal stellingen besproken. Aan het einde van de avond wordt over deze stellingen gestemd. Het resultaat van deze avond wordt overhandigd aan de directie van de VHG om mee te nemen in hun planvorming en toekomstvisie.

De bijeenkomst vindt plaats op 18 december om 19.30 uur in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. Aanmelden kan via info@ontwerpinstituut.nl.