Zaterdag 3 mei Dag van de Vaste Plant

Op zaterdag 3 mei vindt de Dag van de Vaste Plant plaats. Deze dag werd vorig jaar georganiseerd door de Vereniging van Vaste Planten Kwekers. Dit jaar is de organisatie in handen van een groep leden onder de naam Perennial Power.

Het doel van Perennial Power is het onder de aandacht brengen van alle aspecten van de vaste plant, ook voor openbaar groen. De promotionele activiteiten voor Perennial Power worden uitgevoerd door iVerde.

Eén van de terugkerende activiteiten die Perennial Power op zich zal nemen, is de jaarlijkse organisatie van de Dag van de Vaste Plant op de eerste zaterdag in mei.

Zaterdag wordt de website www.perennialpower.nl gelanceerd. Op de site zal steeds meer informatie te vinden zijn over verschillende soorten vaste planten en over de vele gebruikswaarden ervan.

Zo is de top 5 van vaste planten er te vinden die geschikt zijn om bijen en vlinders aan te trekken in de tuin. Daarnaast een top 5 van vaste planten die het meest geschikt zijn als bodembedekker en het overzicht van de meest populaire vaste planten in het openbaar groen.