Zorgeloos groen-concept op Plantarium

iVerde laat op Plantarium een groene omgeving zien die door gemeenten tegen lage kosten te realiseren is. Groen, maar zonder zorgen.

Het ontwerp is van tuinarchitect Anet Scholma van Buro Mien Ruys. Het concept is een voorbeeld voor gemeenten die de maatschappelijke voordelen van groen in de bebouwde omgeving onderkennen en tegelijk op de kosten moeten letten.

De Groene Stad-inzending vormt de verbinding tussen Hal 1 en Hal 2 van Plantarium. Bezoekers van De Groene Stad-hal zien foto’s van een plek in de stad: één waarop alles grijs en versteend is en op de ander dezelfde locatie, maar dan groen ingericht.

Openbaar groen
Plantarium wordt gehouden van 26 tot en met 29 augustus. Op vrijdag 28 augustus staat het openbaar groen in de schijnwerpers. Deze dag organiseert gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met de VHG een themabijeenkomst ‘Nut van Groen’ voor wethouders en hoofden groenvoorziening van de G32.

Egbert Roozen, directeur VHG, vertelt over De Levende Tuin en aansluitend worden de deelnemers middels experttours in contact gebracht met de standhouders. Ook de hoveniers worden voor deze dag uitgenodigd om te komen.