Zuid-Holland stelt €250.000 beschikbaar voor vergroenen bedrijventerreinen

  Provincie Zuid-Holland is een subsidieregeling gestart waarmee bedrijven tot €5.000 kunnen aanvragen voor het vergroenen van bedrijventerreinen. Ook kunnen ze met dit geld een training volgen over hoe je de natuur in een werkdag kan integreren.

  Slechts 1% van het grondoppervlak van bedrijventerreinen bestaat uit natuur. Volgens gedeputeerde Meindert Stolk is er op bedrijventerreinen voor mens én natuur nog veel winst te behalen. „Want mensen voelen zich fitter, vrolijker, werken productiever en ervaren minder stress in een groenere omgeving. Ook is meer natuur goed voor verschillende soorten planten en dieren. Bovendien zorgt het voor verkoeling bij zeer warm weer en kan regenwater gemakkelijker weglopen.”

  Lunchplek met fruitbomen

  In totaal trekt de provincie €250.000 uit voor bedrijven die hun omgeving willen vergroenen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het aanleggen van geveltuintjes langs het pand, een bijentuin, een moestuinbak of een eetbare lunchplek met fruitbomen. Ook kunnen bedrijven met deze subsidie hun medewerkers stimuleren op het gebied van vergroening. Bijvoorbeeld door uitleg te geven over groenonderhoud of trainingen aan te bieden over hoe je de natuur onderdeel van je werkdag kunt maken.

  Lift- en roltrappenbedrijf Kone heeft als eerste bedrijf de subsidie aangevraagd. Directeur Harold Bussing: „De subsidie kwam op een perfect moment: we waren druk bezig met onze plannen om het kantoor bijvriendelijker te maken. Kone draagt graag haar steentje bij aan meer biodiversiteit in de provincie, en we zien dat medewerkers er ook enthousiast over zijn.”

  vergroenen bedrijventerrein
  Lift- en roltrappenbedrijf Kone heeft als eerste bedrijf de subsidie aangevraagd. Van links naar rechts: Harold Bussing (directeur Kone), Gabriëlle de Leeuw (office services specialist Kone) Meindert Stolk (gedeputeerde provincie Zuid-Holland). (Foto: Stichting Steenbreek)

  Subsidie aanvragen

  Vanaf 3 januari 2022 tot en met 1 februari 2024 kan de subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de pagina ‘Groen werkt beter’. Aanmelden voor de subsidie is ook mogelijk via deze pagina.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  nimabi
  3 maanden geleden

  Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi