Voorman Aanleg & Boomverzorging Groenbedrijf Den Haag

  Ben je op zoek naar een veelzijdige baan in het groen waarbij je coaching vaardigheden laat zien? Dan is deze baan echt iets voor jou!

  MBO, VMBO/MAVO (niveau 4)   |   Tussen €2170 en €3176   |   Schaal 7   |   Regulier   |   Vast   |   36 uur

  Solliciteer (t/m 21-3-2021)

  Het Groenbedrijf verzorgt al ruim 100 jaar het Haagse Groen! De gemeente Den Haag ziet groen als kernkwaliteit van de stad. De stad groeit naar ruim 600.000 inwoners. Dat betekent ruimte en noodzaak voor stedelijke groei en ontwikkeling. Tegelijkertijd willen we een groene, aantrekkelijke en duurzame stad zijn en blijven. De inrichting van de (groene) openbare ruimte is daarbij essentieel. Team Aanleg plant zo’n 1.300 bomen per jaar. Als voorman maak je onderdeel uit van het uitvoeringsteam en ben je mede verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van al dat prachtige Haagse Groen.

  Bekijk in deze film hoe collega Rijmond vertelt in hoe hij, samen met andere experts, afweegt wat er tijdens een groot project met een boom gebeurt.

  Wat ga je doen?

  Als voorman Aanleg geef jij direct leiding aan circa 10 hoveniers. Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden door projectmatig werken en uitvoering van projectadministratie.

  In nauw overleg met het team draag jij zorg voor je eigen projecten. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit. Je onderhoudt contact met de (interne) opdrachtgever over het project en stemt af omtrent budget en planning. Je opereert zelfstandig en bepaalt prioriteiten. Denk aan het aanleggen van nieuwe Haagse groengebieden, het aanplanten van bomen, bloembollen, het realiseren van plantvakken (het planten en onderhouden van vaste planten of heesters) en bodemverbetering. Daarnaast zijn er seizoensgebonden nazorgwerkzaamheden op het gebied van onderhoud, zoals onkruidbeheersing, watergeven en snoeiwerkzaamheden. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in een goede samenwerking met de groenbeheerders van de Haagse stadsdelen.

  Natuurlijk zorg jij ervoor dat jouw medewerkers op een doelmatige en efficiënte manier werken en dat de gestelde doelen behaald worden.

  Je takenpakket:

  • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de werkverdeling, de inzet van mensen, materieel en materiaal;
  • Je beoordeelt de werkresultaten, zowel kwalitatief als kwantitatief, en stuurt  waar nodig bij;
  • Je bent mede verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van het personeelsbeleid: geeft uitvoering aan de gesprekscyclus (planning-, voortgang- en beoordelingsgesprekken) en andere P&O-zaken;
  • Je ziet toe op de juiste toepassing en naleving van de kwaliteit-, ARBO-, veiligheidseisen en milieuvoorschriften;
  • Stimuleert en motiveert de medewerkers, bevordert de deskundigheid;
  • Je onderhoudt tijdens de uitvoering de contacten met alle belanghebbenden, zoals opdrachtgevers en onderaannemers, en evalueert de werkzaamheden;
  • Je bent verantwoordelijk voor de (technische en financiële) oplevering van de uitgevoerde projecten naar de opdrachtgever;
  • Je bent mede verantwoordelijk voor het onderhoud aan alle bij het werk gebruikte (machinale) gereedschappen en machines.

  Wat vragen wij?

  Je bent een enthousiaste, vakbekwame voorman met actuele kennis en ervaring op het vakgebied. Je bent operationeel sterk en zorgt voor een goede onderlinge samenwerking, balans en sfeer in het team. Kortom, je bent besluitvaardig, durft mensen aan te spreken en weet hen te motiveren en corrigeren waar nodig. Je vindt het leuk te werken in een veranderende organisatie, bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en levert graag een actieve bijdrage bij het verbeteren van werkprocessen.

  Daarnaast beschik je over je minimaal twee jaar recente leidinggevende ervaring. Jouw werk- en denkniveau is minimaal MBO 4. Je bent in het bezit van een diploma Gespecialiseerd Beroepsbeoefenaar Groenbeheer aangevuld met applicatiecursussen op groengebied.

  Je bent oplossingsgericht en beschikt tevens over aantoonbare ervaring op het gebied van werkvoorbereiding en projectmatig werken. In deze rol ben je ook verantwoordelijk voor de (besteks)administratie. Daarom is het van belang dat je administratief vaardig bent en affiniteit hebt met en kennis van computersystemen. Kennis van GIS-programma’s zoals ArcGIS is een pre. Tenslotte beschik je over een geldig VOL-VCA-certificaat en ben je in het bezit van een rijbewijs B.

  Verder beschik je over:

  • minimaal 3 jaar werkervaring binnen het vakgebied;
  • een hulpvaardige en aansturende houding waarmee je minder ervaren collega’s helpt om te groeien;
  • ruime praktische ervaring met betrekking tot werkmethoden, gereedschap en materiaalgebruik;
  • aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
  • specifieke kennis van levend materiaal eigenschappen en groeiplaatsomstandigheden.

  Wat bieden wij?

  Een veelzijdige, fulltimefunctie met veel zelfstandigheid, opleidingsmogelijkheden en (bij goed functioneren) uitzicht op een vast dienstverband.

  Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

  • een salaris van minimaal €2.170,- en maximaal €3.176,- bruto per maand (salarisschaal 7) op basis van een volledige (36-urige) werkweek. Naar de definitieve waardering van de taken wordt gekeken. Een arbeidsmarkttoelage hoort tot de mogelijkheden;
  • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met eventueel een proeftijd. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
  • bij de functie hoort een toelage voor de bereikbaarheidsdienst;
  • een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

  Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze (deels) kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

  Wie zijn wij?

  Het Groenbedrijf Den Haag is een uitvoeringsorganisatie en onderdeel van de dienst Stadsbeheer (DSB). Dienst Stadsbeheer (DSB) is verantwoordelijk voor het uiterlijk van de stad, zorgt voor de duurzame verbetering van de buiten ruimte en draagt bij aan een leefbare en veilige omgeving. We formuleren beleid en regels, beheren en onderhouden de buitenruimte, richten de buitenruimte in en handhaven. Zo stimuleren wij de overgang naar duurzame energie, houden de straten en stranden schoon, laten het verkeer soepel doorstromen, zorgen voor het vele groen in Den Haag, en letten op de kwaliteit van water, bodem en riool.

  Het Groenbedrijf Den Haag is hét hoveniersbedrijf van de gemeente Den Haag dat de aanleg en het onderhoud van het openbare groen verzorgt. Met meer dan een eeuw aan ervaring binnen het vakgebied zijn wij een betrouwbare partner en staan voor een kwalitatief goed groenproduct en zorgvuldige dienstverlening. Van het leveren van plantmateriaal tot het veilig kappen van bomen, wij ontzorgen onze opdrachtgevers. Het Groenbedrijf Den Haag bestaat uit de volgende afdelingen:

  • Groencentrum/O&A;
  • Boomverzorging/Aanleg;
  • Wijk en Buurtgroen;
  • Begraafplaatsen;
  • Bedrijfsbureau.

  Door onze kennis en kunde van het groen en de geografische gebieden binnen Den Haag, kunnen wij onze opdrachtgevers van advies voorzien over praktische toepassingen in het groenbeheer. Het Groenbedrijf Den Haag is een dynamisch bedrijf in transitie. Wij zijn een professionele vakorganisatie met een deel sociaal werkgeverschap en betrokken medewerkers. Het Groenbedrijf biedt plaats aan WSW-medewerkers van Den Haag Werkt. Ook is het Groenbedrijf een erkend leerbedrijf. Wij leiden leerlingen op tot vakbekwame hoveniers en bieden stageplaatsen om de kennis en kunde van het (Haagse) groen te waarborgen. Duurzame inzetbaarheid en sociaal werkgeverschap staan bij ons hoog in het vaandel.

  Meer weten?

  Zin in deze uitdaging? Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martijn van Kooten, Teamleider Boomverzorging en Aanleg, op telefoonnummer 06-50 07 08 80. Meer informatie over het groen in Den Haag? Bekijk dan de site over het Haagse Groen! 

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties