150.000 ouderen verrast met boeket

Vandaag worden 150.000 ouderen en alleenstaanden in heel Nederland verrast met een boeket. 70 verschillende partijen uit de sierteeltsector verlenen hun medewerking aan deze actie. “Iedere partij in de keten heeft een evenredige bijdrage geleverd.”

Bloemetje heeft zoveel effect
De actie is aangezwengeld door rapper Ali B, die contact legde met de sierteeltsector en ouderenbond ANBO. In de tv-uitzending van Jinek gisteravond kwam de actie ook aan bod. “Een bloemetje heeft zoveel effect. De aandacht voor eenzaamheid bij ouderen en alleenstaanden, is iets moois aan deze tijd,” aldus Ali B. Eva Jinek uitte haar verbazing over het feit dat de sierteeltsector zoveel bloemen levert voor deze actie, terwijl zij in zwaar weer zit.

Een enorme operatie
De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de landelijke sierteeltactie ‘Samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ voor te bereiden. Duizenden bloemen zijn geoogst, verpakt, en de logistiek is zorgvuldig voorbereid. De ANBO leverde de adressen van de verpleeghuizen en thuiszorglocaties waar de bloemen welkom zijn. Wiebosch: “Het is een enorme operatie. In het hele land komen we; alle provincies worden beleverd door de vrachtwagens. De meeste boeketten worden in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland bezorgd.” Aan media-aandacht geen gebrek, want de Telegraaf volgt de bloemenactie de hele week al op de voet. Daarnaast komt de actie zaterdag 11 april in het RTL-programma All you Need is love aan de orde.

Alle provincies worden beleverd door de sierteeltactie

Lees hier over andere acties in de sierteeltsector voor eenzame ouderen:

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties