50.000 bruiloften in Italië geannuleerd

In Italië vinden 50.000 bruiloften vanwege de coronacrisis geen doorgang, melden Italiaanse media. Mogelijk volgen er meer afgelastingen. Huwelijken zijn doorgaans een belangrijke afnemer van bloemen.

Na Moederdag start in Italië normaal gesproken het seizoen van de weddings. Veel koppels uit binnen- en buitenland kiezen ervoor om in Italië te trouwen. Dit jaar loopt het echter anders, bruiloften en events kunnen niet doorgaan vanwege de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus. 50.000 huwelijken in Italië zijn geannuleerd.

Mogelijk worden de komende maanden nog meer huwelijken in Italië afgeblazen. Jaarlijks vieren 170.000 stellen er hun bruiloft. Tussen de 15.000 en 20.000 komen uit het buitenland. Favoriete locaties zijn Toscane, Lombardije, Puglia en Sicilië.

Winkels zijn weer open in Italië. Moederdag verliep er goed voor bloemisten. De Italiaanse bloemistenorganisatie Federfiori heeft een kalender gemaakt met initiatieven die de bloemisten kunnen helpen om de komende periode de bloemen en planten onder de aandacht te blijven houden bij de consument.

La settimana delle Rose ofwel de week van de rozen van 23 tot en met 31 mei is het eerste initiatief. Avalanche+ is een van de rozen die is aangehaakt bij deze week. Deze witte roos is in Italië aan wedding gelinkt. Met deelname hopen telers de bloem breder in de markt te zetten.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fred van der Veldt
Fred van der Veldt
3 jaren geleden

Hoeveel bruiloften en communies en doopfeestjes denken jullie dan dat er in Duitsland en Nederland niet doorgaan? Of beter gezegd in hoeveel andere landen niet? Hier ligt de hele decobranche op zijn kont.