Aardse Orchids: Een duurzame orchidee voor het grote publiek

Aardse Orchids in het Groningse Zuidbroek nam haar teeltsysteem de afgelopen jaren flink op de schop. Met onder meer een nieuw groeimedium, vaker toepassen van biologische bestrijding en hergebruik van water, brengen ze een duurzaam geteelde phalaenopsis in de schappen van de grootwinkelbedrijven. „Wij zijn klaar voor de zwaarste eisen.”

Verdeeld over vier locaties in het oosten van Groningen kweekt Aardse Orchids jaarlijks 7 miljoen stuks phalaenopsis op. Na een teeltcyclus van zes kwartalen vinden de planten hun weg naar de schappen van retailketens binnen en buiten Europa.

Het is een marktsegment waarin een kostprijsgedreven aanpak voorop staat, maar waarin tegelijkertijd meer en meer belangstelling ontstaat voor een duurzaam geteeld product. En dat is geen gemakkelijke combinatie. „Wat ons betreft mag die vraag snel verder aanzwellen”, zegt directeur Hans Willemsen. Samen met Piet Aardse, operationeel directeur en eigenaar, en teeltspecialist Coen de Jong vertelt hij over de veranderingen die het bedrijf in de afgelopen jaren heeft doorgevoerd.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties