Actie met anthurium voor Afrikaanse moeders

Aanstaande vrijdag, 10 mei, kan in Utrechts winkelcentrum Hoog Catharijne een anthurium worden geplukt voor 1 euro. Hiervan gaat 100% van de opbrengst naar Orange Babies, een stichting die zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika helpt.

De Moederdagcampagne wordt georganiseerd door Nederlandse anthuriumkwekers. Studenten van het Clusius College maakten als aftrap van de actie voor hiv-moeders in Afrika met duizenden anthuriums een groot bloemenkunstwerk in de binnenstad van Utrecht. Dat gebeurde onder leiding van floral designer Sarah Dikker. Zij wil de studenten zo tevens meegeven dat bloemen verbinden; de manier zijn om contact te maken. De kracht van bloemen is volgens Dikker enorm.

Verrassen
De actie #Mooistemoederdag moet zoveel mogelijk passanten verrassen. Zij mogen ook een anthurium plukken. De hartvormige bloem is volgens Dikker bij uitstek geschikt om cadeau te geven aan je moeder. „Want wat is er nou liefdevoller dan een hartvormige bloem?”

De pluktuin met anthurium is 10 mei van 10.00 – 20.00 uur te vinden in winkelcentrum Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 54, in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.anthuriuminfo.com.

Studenten van het Clusius College maakten als aftrap van de actie voor hiv-moeders in Afrika met duizenden anthuriums een groot bloemenkunstwerk in de binnenstad van Utrecht
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties