Actieprogramma voor duurzame CC-pool

Container Centralen heeft een actieprogramma opgesteld om de kwaliteit van de CC-pool te verbeteren. Op dit moment zorgen kapotte platen, instroom van illegale platen en valse of kapotte CC-labels voor veel operationele problemen bij gebruikers en bij Royal FloraHolland. De veilingorganisatie had CC een ultimatum gesteld om voor 31 oktober met een verbeterplan te komen.

CC publiceert haar actieplan de komende weken op haar website. In week 47 verschijnt informatie over de acties voor de platen en in de daarop volgende weken de acties voor CCTAG 5 labels, zero tolerance-beleid en scanning.

CC gaat door met het jaarlijks vervangen van 1,7 miljoen houten platen door CC-kwaliteit plywood in het reparatieproces. Daarnaast wordt gestuurd op het uitbreiden van de deelname aan de CC Pool en op de instroom van platen van goede kwaliteit. Hoe meer gebruikers van CC Containers daadwerkelijk deelnemen aan de pool, hoe sterker de pool is. Daarnaast gaat CC in gesprek met Royal FloraHolland en andere belanghebbenden in Europa voor het introduceren van een zero tolerance beleid bij de ingangscontrole op platen.

De acties rondom kapotte en valse labels worden aangescherpt. CC gaat versneld zwarte en rode labels verwijderen om de kans op breuk van de CC TAG5 te verkleinen. Het plan is om ook bij het scannen een zero-tolerance beleid in te voeren. Doel is de pakkans van producenten en kopers van valse labels te vergroten. Veroordeelde partijen worden uitgesloten van deelname aan de CC Pool.

„Met het gepresenteerde actieplan herpakt Container Centralen haar rol en laat zij zien de urgentie van het oplossen van de problemen serieus te nemen”, zegt Yme Pasma, COO van Royal FloraHolland. „Wij blijven uiteraard de voortgang van de acties kritisch volgen. En daar waar mogelijk gaan wij CC helpen in het belang van zowel onze leden als de sector.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties