‘Afdeling Commercie Royal FloraHolland was verwarrend’

Royal FloraHolland heft de afdeling Commercie op en vervangt ze door een afdeling Kwekersdiensten en een afdeling Markt & Verkoop om meer helder te maken wat kwekers en klanten van de veiling kunnen verwachten. Dat zegt Chief Commercial Officer (CCO)  Servaas van der Ven die Royal FloraHolland na 27 jaar verlaat.

De afdeling commercie verricht zowel diensten voor kwekers die betrekking hebben op de verkoop van bloemen en planten als commerciële diensten die ze leveren aan klanten en kwekers. Dit laatste betreft onder meer financiële diensten, logistieke diensten en diensten op het gebied van financiën.

Volgens Van der Ven is dat verwarrend. „Het zijn twee verschillende dingen en die gaan door elkaar lopen. De diensten worden nu opgesplitst. Het moet helder zijn voor klanten en kwekers wat ze kunnen verwachten van ons.”

De splitsing was al gedeeltelijk gemaakt en wordt nu doorgetrokken. De afdeling Kwekersdiensten verricht vanaf 1 januari de diensten die bij de verkoop van planten via de veiling horen. De afdeling Markt & Verkoop brengt voortaan de commerciële diensten aan kwekers en klanten aan de man.

Over de gevolgen van de verandering zegt Van der Ven dat het op individueel niveau veel impact heeft. „De organisatie krimpt wat, maar dat gebeurde sowieso al.”

Tot 31 december is Servaas van der Ven nog  kwartiermaker voor Kwekersdiensten en daarna neemt hij afscheid van de veiling. „Ik heb altijd met veel plezier bij de veiling gewerkt, maar 27 jaar is best wel lang. En ik heb de leeftijd om nog wat anders te gaan doen. Wat ik ga doen staat in de sterren geschreven.”

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties