Alles komt tegelijk bij Angelle van Kleef in Canada

We wonen in Ontario Canada in een dunbevolkt gebied en 6 km vanaf ons stadje Simcoe met 15.000 inwoners. Omdat we in landelijk agrarisch gebied wonen is er nauwelijks lichtverontreining. Op een mooie zomeravond in augustus kunnen we dan ook uren genieten van de Perseid sterrenregen. Op maandagmiddag zagen we in een lichtbewolkte hemel de gedeeltelijke zonsverduistering. En ’s avonds kunnen we in de achtertuin een kampvuur stoken, zolang er geen brandverbod geldt door extreme droogte. Het geluid van de zingende kikkers, krekels en cicaden is de hele nacht te horen.

Ondertussen kabbelen de bedrijfsactiviteiten voort. Als het komt, komt het allemaal tegelijk. Onze 100 meter lange oprit had al een tijdje een opknapbeurt nodig. Vorst en regen hadden hun werk gedaan. Eerst overwogen we om het zelf te doen, maar dat zou een klus worden. Bij verschillende bedrijven in de buurt werd de laatste tijd recycled asfalt gebruikt om de oprit te verharden. Het gespecialiseerde bedrijf kon op maandag beginnen met egaliseren en verharden. Op woensdag en donderdag werd de toplaag aangebracht. Die kon nu uitharden.

Op dezelfde maandag werden we gebeld door de kassenbouwer die de uitbreiding van onze kas gaat bouwen. Of hij kon beginnen? We hadden de grond laten egaliseren. Het uitpalen en graven van de gaten was snel gebeurd. De kassenbouwer kon tijdelijk geen gebruikmaken van onze oprit. Voor de gelegenheid hadden we een omleidingsroute geprepareerd vanaf de oprit bij de buren langs de prairie en door de achtertuin; ongeveer 300 meter over gras.

De materialen lagen klaar bij de leverancier, maar waren nog niet geleverd. Toen we de leverancier van de materialen belden bleek dat de ’stubs’ nog niet gegalvaniseerd waren. Na wat heen en weer gebel werd dat allemaal geregeld en afgeleverd op vrijdagochtend. Ook kon op vrijdag de betonwagen komen. Het verse asfalt kreeg direct een vuurdoop. ’s Avonds met een biertje op het terras hoorden we dat beton het beste uithardt wanneer er 28 dagen geen druk op uitgeoefend wordt. Dat zal voor het asfalt ook wel gelden. Maar wie kan daar nou op wachten?

Angelle van Kleef,

Potplantenteler, Ontario, Canada

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties