Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen André van Leent:Sector en Westland krijgen weer een dreun

André van Leent:Sector en Westland krijgen weer een dreun

0

De negatieve berichtgeving van huisvesting van Polen werkzaam in de Westlandse glastuinbouw in een artikel in De Telegraaf van afgelopen zaterdag schaadt het imago van de sector en het Westland, zegt André van Leent, eigenaar van het uitzendbureau ’Efficient at Work’ komende vrijdag in een interview in de Bloemisterij. Zijn bedrijf wordt ook in het Telegraafartikel genoemd. De schade voor zijn bedrijf kan hij nog niet overzien, maar hij is wel erg geschrokken over de berichtgeving.

Leent gaat geen pogingen doen voor een rectificatie en beschouwt zulke berichtgeving ook niet als vechten tegen de bierkaai. „Iedereen in de sector weet hoe de realistische gang van zaken is. Het wordt echter te weinig uitgedragen. Door LTO Glaskracht en op beurzen. Er is te veel aandacht voor het eindproduct en te weinig voor werken in de sector. Een open weekend per jaar tijdens Kom in de Kas is niet voldoende. Bovendien wordt dan op acht van de tien bedrijven niet gewerkt.”

Wat vond je van de reactie van LTO Glaskracht Nederland: foute uitzendbureaus moeten aangepakt worden?

„Helemaal mee eens. Bij intensiever optreden is de pakkans van de rotte appels, die er zeker zijn, groter en ontstaat er eerlijkere concurrentie.”

Meer wederhoor in de Bloemisterij is leuk, heb je die echter niet liever in De Telegraaf?

„Nee, met deze wederhoor ben ik al blij. Dit is echte wederhoor die ik niet in De Telegraaf denk te krijgen. Het is prima zo.”

Lees het volledige interview in De Bloemisterij van 10 november.

Reageer op dit artikel

avatar