Annie van de Riet, Avag: ’Krachten bundelen om trainees binnen te halen’

Kassenbouwers en installateurs kunnen moeilijk aan personeel komen, op alle niveaus, van mbo tot universitair. Met name dat laatste wordt steeds nijpender, vindt Annie van de Riet, voorzitter van brancheorganisatie Avag. „Onze leden maken een transformatie door van productiebedrijven met vooral mbo-personeel naar datagedreven bedrijven die mensen nodig hebben van hbo’s en universiteiten. Van oudsher hebben ze daar weinig contacten. Afgestudeerden stromen veel makkelijker in bij grote traineeships van bedrijven als Unilever of Heineken. Individuele Avag-leden zijn te klein om zo’n programma aan te bieden.”

„Door onze krachten te bundelen kunnen we trainees drie keer acht maanden laten meelopen in onderzoek en praktijk, inclusief een management development programma. Samenwerking met TNO, Wageningen UR en de hogescholen HAS, InHolland en Aeres liggen dan voor de hand. Ook met TU Delft worden de banden aangehaald. Die waren al hechter door de onderzoeksgelden die we besteden via de stichting Hortivation. Die zijn goed voor zo’n €2,5 miljoen aan onderzoeksopdrachten per jaar.”

Wat wil Avag bereiken met PlantNet International? En zijn Nederlandse telers nog wel belangrijk voor de internationaal georiënteerde techniekbedrijven? Lees het vrijdag in Bloemisterij of nu meteen in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties