Steven van Nieuwenhuijzen, CEO Horticoop: ’Investeringen gaan werken als vliegwiel’

Drie jaar geleden verkocht Horticoop zijn groothandelstak en ging zich richten op productie en ontwikkeling. Per 1 december wordt de coöperatie omgevormd tot een investeringscoöperatie. „We kunnen telers dan sneller betrekken bij nieuwe innovaties”, zegt CEO Steven van Nieuwenhuijzen. „Dat kan als een vliegwiel gaan werken.”

Wat gaat Horticoop doen?
„We gaan onder meer het vermogen van de coöperatie op naam zetten. Het wordt opgedeeld in participaties, afhankelijk van de betrokkenheid bij de dochtermaatschappijen van de coöperatie, met uitzondering van de Alflora-dochtermaatschappijen. Dat wordt ook de grond voor het verdelen van dividend.”

Om hoeveel geld gaat het?
„Het eigen vermogen stond in het laatste jaarverslag op €48,8 miljoen. Dat geld is niet meteen liquide te maken, maar over twee jaar willen we de participaties verhandelbaar maken. Dan krijgen nieuwe leden de kans om erbij te komen en kunnen leden afhaken als ze een minder warm gevoel hebben bij onze plannen.”

Waar wil Horticoop in investeren? En wat hebben de leden daar aan? Lees het hele interview met Stevan van Nieuwenhuijzen vrijdag in het Vakblad voor de Bloemisterij, of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties