Anthogether: ‘Samenwerken maakt ons sterker’

Samenwerken is een krachtig wapen. Telersvereniging Anthogether bestaat sinds 2020 uit een club van vijf snij-anthuriumtelers. Samen hebben ze een assortiment van 80 verschillende soorten. „Dat maakt onze positie sterker in de markt,” aldus Marco Oosterom van kwekerij Oosterzon.


Marco Oosterom: „Door onze samenwerking kunnen we een groot assortiment leveren aan onze klanten. Wat ons uniek maakt is dat wij 8 soorten leveren die niet worden geklokt (Belanca, Prestige ,Santhe Royal , Sparkle , Panic, Jumbo, Faro, Maine en Extase). Zo hebben we ook 29 grootbloemige soorten die we exclusief telen. We hebben ons assortiment dit jaar flink uitgebreid, ook door de komst van kwekerij Evanty. Zij leveren weer unieke klein bloemige soorten aan zodat we een nog breder assortiment hebben.”

Directe afzet groeit

Met de webshop speelt Anthogether letterlijk in op de groeiende markt van directe afzet. „We zitten inmiddels op tachtig procent direct, en groeien nog in aantallen klanten. We proberen hiermee alles uit de markt te halen. Al onze klanten staan in de webshop; met een rechtstreekse koppeling kunnen we hier alles doorzetten naar de eindklant. Elk fust heeft een barcode, zodat de exporteur geen stickers meer nodig heeft. Op die manier valt altijd te achterhalen wie wanneer welke doos heeft ingepakt.”

Hele verhaal lezen?

Wil jij lezen hoe Anthogether de toekomst ziet in de veranderende markt? En waarom ze in gesprek zijn gegaan met Greenmaster, om data voor hen te onderzoeken van consumenten? Lees hier het hele verhaal vast in onze digitale editie (week 24).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties