„We zijn in een nieuwe fase van samenwerken aanbeland”

De snelheid van consolideren neemt de komende jaren toe. Het traditionele model van telersverenigingen voldoet volgens Ronald Grootscholten van Florpartners niet meer. „Omdat in andere schakels de ontwikkeling niet stopt, moeten telers doorpakken.”

Ronald Grootscholten van Florpartners stelt dat het samenwerken vandaag de dag een stapje verder moet gaan. „We zijn in een nieuwe fase aanbeland. Het traditionele model van telersverenigingen voldoet niet meer. Samenwerken op het gebied van alleen promotie is niet voldoende. Op meerdere vlakken zullen telers de handen ineen moeten slaan. Omdat in andere schakels de ontwikkeling niet stopt, moeten telers doorpakken.”

Ook Martien Penning van Hillenraad Partners is deze mening toegedaan. Er zijn verschillende vormen van samenwerken. De meest verregaande is een fusie of overname. „ Daarbij draait het niet alleen om kostprijsvoordelen en verkoopkracht. Het gaat om gezamenlijk ondernemen en de langetermijnvisie. De vrijblijvendheid gaat er af. Als de balansen worden gedeeld biedt dit nieuwe mogelijkheden om te investeren en te innoveren”, legt Penning uit. 

Meer lezen over de consolidatieslag en ervaringen van telers en handelaren? Je leest het in het Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 4. De special is ook hier te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties