Arbeidsmigranten mogen van Westlands College in De Lier wonen

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland steunt de huisvesting van bijna 700 arbeidsmigranten in De Lier. In de uiteindelijke vergunning hiervoor staan verbeterpunten van buurtbewoners. Dit besloot de gemeente Westland afgelopen dinsdag.

  In totaal gaat het om 688 arbeidsmigranten. Zij gaan wonen aan de Oostbuurtseweg in De Lier, in appartementen voor maximaal vier personen. Het plan is om ze er tien jaar te laten wonen. Naast appartementen, krijgt het terrein sportvelden, een fitnessruimte, een wasserette, een receptie en een studieruimte.

  Uitzendbureau Tradiro nam het initiatief voor de nieuwe woningen voor arbeidsmigranten in De Lier en laat meerdere huisvestingscoördinatoren werken op het terrein. Hierdoor is het dus 24/7 bereikbaar. Een omgevingsmanager houdt contact met buurtbewoners als aanspreekpunt, zowel voor, tijdens als na het bouwen.

  Omgevingsvergunning

  Ruim 12.000 arbeidsmigranten werken in de gemeente Westland. In drukkere tijden zijn het er wat meer: 16.000. Momenteel wonen 5.000 arbeidsmigranten in de gemeente Westland.

  Als het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland de omgevingsvergunning verleent, kan Tradiro beginnen met bouwen. Die werkzaamheden beginnen naar verwachting zes maanden nadat die is verleend. Bezwaar maken daartegen kan nog.

  Over drie weken besluit het college van burgemeester en wethouders over het verlenen van de omgevingsvergunning. Maar alle seinen staan al op groen, zegt collegewoordvoerder Jacqueline den Brabander-van Leeuwen. Tradiro begint dan zes maanden later met bouwen. Bezwaar maken hiertegen is nog mogelijk.

  In deze vergunning komen ook wat wensen van omwonenden. Zo is Tradiro officieel verantwoordelijk voor het opruimen van zwerfafval in de omgeving. Ook probeert Westland te voorkomen dat de ventweg naast de provinciale weg een sluiproute wordt. Welke maatregelen de gemeente daarvoor neemt, is nog niet bekend. Volgens Den Brabander-van Leeuwen buigen verkeersdeskundigen zich momenteel over deze vraag.

  Het wordt de grootste huisvesting voor internationale werknemers in Nederland. Maar het is te groot, vinden sommige glastuinders in de regio. Zij verwachten dat het problemen erger maakt. Lees meer over de woningplannen en waarom het geen of juist wel een goed idee is in het artikel van Vakblad voor de Bloemisterij uit editie 36.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties