Oproep aan gemeenten: maak werk van wonen

Niet alleen starters hebben grote moeite met het vinden van geschikte woonruimte. Ook de beschikbaarheid van goede huisvesting voor internationale werknemers is een groot probleem.

Nederland dreigt hierdoor een steeds minder aantrekkelijke bestemming te worden voor werknemers uit andere EU-landen. Dit terwijl deze internationale werknemers keihard nodig zijn. LTO Nederland maakt zich hierover grote zorgen. Deze zorgen vormden de basis voor een onlangs vastgestelde visie op huisvesting van internationale werknemers.

De visie van LTO Nederland geeft richting en dient ter inspiratie. Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap en Onderwijs bij LTO Nederland: “Een deel van de gemeenten heeft het thema van huisvesting van internationale werknemers scherp in het vizier. Dat uit zich onder andere in het verlenen van vergunningen voor woonruimte. Toch zien we nog gemeenten waar de problematiek minder leeft. Die gemeenten roepen wij op om met onze lokale bestuurders het gesprek aan te gaan. Om zo gezamenlijk te komen tot betere huisvesting”.

De gesprekken met gemeenten moeten leiden tot meer inzicht in de lokale behoeften en oplossingen voor de vaak knellende huisvestingssituatie. Douma voegt daar aan toe: “Expliciete aandacht voor internationale werknemers in het huisvestingsbeleid van gemeenten draagt niet alleen bij aan meer huisvesting, maar ook aan het voorkomen van misstanden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties