Axidor nieuw toegelaten als fungicide voor zomerbloemen en sierheesters

Axidor is toegelaten in de onbedekte teelten van bloemisterijgewassen, laanbomen, rozen (boomkwekerij), coniferen, sierheesters, bos-en haagplantsoen, vruchtbomen- en struiken (boomkwekerijgewas) en vaste planten.

“Door deze nieuwe toelating en het beschikbaar komen van een nieuwe werkzame stof krijgen de telers van bloemisterijgewassen in de vollegrond, betere mogelijkheden phytophtora en valse meeldauw te beheersen, hetgeen nog lastige ziekten zijn in diverse teelten”. Aldus Aad Vernooy, netwerkcoördinator Snijbloemen LTO Glaskracht Nederland.

Axidor, een fungicide met de werkzame stoffen cymoxanil en propamocarb, kan nu worden toegepast voor de bestrijding van valse meeldauw (Peronospora spp.) en taksterfte (Phytophthora citricola, Phytophthora cactorum, Phytophthora syringae, Phytophthora ilicis). Deze nieuwe toelating is tot stand gekomen door samenwerking tussen Arysta LifeScience Nederland en de boomkwekerij- en bloemisterijsector en is medegefinancierd vanuit de sector (Fonds Kleine Toepassingen).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties