Debat beeldveilen op scherp: FloraHolland wat willen jullie? Oorlog? Je krijgt oorlog!

Telers en handelaren hebben vanavond (woensdag) in de uitzending van EenVandaag de discussie over het beeldveilen van de planten bij Royal FloraHolland verder op scherp gezet. Met pittige uitspraken over het beleid van de coöperatieve veilingorganisatie is het ongenoegen van de kwekers en handel duidelijk kenbaar gemaakt.

,,FloraHolland wat willen jullie? Oorlog? Je krijgt oorlog!”, zo kondigt azaleakweker Paul Barendse in de uitzending aan. Ook de handelaren Jan de Boer en Frank Notenboom komen aan het woord om de bezwaren over het beeldveilen bij de planten toe te lichten. Vanaf 4 oktober komen de planten niet meer fysiek langs in de veilinghal, maar worden alleen nog maar foto’s geprojecteerd. 215 kleine plantenkwekers komen in opstand tegen deze ontwikkeling.

Het tijdstip van de uitzending, die met een dag was vertraagd, komt op een precair moment. Morgen aan het begin van de middag vergadert de Actiegroep Behoud de Plantenklok met de directie van FloraHolland over de toekomst van het klokveilen van de planten.

Het item over het beeldveilen van Eenvandaag kan je hier bekijken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties