Belangenorganisaties permanent onder de loep

Geelen Consultancy uit Wageningen is van plan om in het najaar van 2018 een groot onafhankelijk online onderzoek uit te voeren onder agrarische ondernemers om de tevredenheid te peilen over de belangenorganisaties in de sector. Het agrarische onderzoeksbureau heeft de intentie om het onderzoek een keer in de twee jaar uit te voeren, zodat men ook kan zien op welke aspecten de dienstverlening verslechtert of verbetert in de loop der tijd.

Naast tevredenheid wordt nagegaan wat de agrarische ondernemers van deze belangenorganisaties verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van belangenbehartiging en promotie van de sector.

Dit naar aanleiding van het onderzoek ‘De Staat van de Boer’ dat Geelen Consultancy heeft uitgevoerd voor dagblad Trouw in samenwerking met Agrio Uitgeverij. Uit dat onderzoek blijkt dat veruit de meeste boeren en tuinders niet tevreden zijn over de belangenorganisaties. Bijna 90% is ‘helemaal of gedeeltelijk eens’ met de stelling dat ‘de landbouworganisaties er niet in slagen om het juiste verhaal over de positie van de boer voor het voetlicht te brengen’.

De organisaties die Geelen Consultancy op het oog heeft, zijn LTO (LLTB, ZLTO en LTO Noord), NAJK, NVM, NAV, NVP, POV en NFO.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties