Bij jongeren groen ondernemerschap benadrukken

Jongeren zijn voor de groene sector te interesseren door link te leggen met ondernemerschap en techniek. Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Groenpact naar de afwegingen die jongeren maken en wat hun affiniteit met de groene sector is. Het blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde jongeren open staat voor de groene sector, maar dat velen zich niet bewust zijn van de mogelijkheden die de sector hen kan bieden.

Er zijn op basis van het onderzoek drie doelgroepen geïdentificeerd:

  • 27% van de jongeren is breed geïnteresseerd en heeft affiniteit met vrijwel alles wat de groene sector te bieden heeft. Deze groep is makkelijk te bereiken.
  • 30% van de jongeren kenmerkt zich vooral door een sterke interesse in techniek. Maar dat de sector doorspekt is van technische en innovatieve mogelijkheden weten ze niet.
  • Een groep van 43% van de jongeren heeft vooral affiniteit met economie, zorg en welzijn en niet met techniek. Ook deze groep is niet op de hoogte van het ondernemende karakter van de sector.

Momenteel is circa 15% van de beroepsbevolking in de groene sector werkzaam, terwijl circa 3,5% van de jongeren een opleiding op één van de groene scholen volgt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties