Biobest koopt Amerikaanse producent Beneficial Insectary

  Biobest heeft Beneficial Insectary Inc., de grootste onafhankelijke producent van nuttige insecten en mijten in Noord-Amerika, overgenomen. Het past is haar streven om in de grote markten voor die producten in de wereld lokaal te produceren.

  De Biobest Group en Beneficial Insectary stellen dat ze nu het grootste productieplatform van nuttige insecten in Noord-Amerika hebben, en daarmee een leidende positie in biologische bestrijding. Beide bedrijven behouden hun identiteit, opereren autonoom en blijven hun eigen klanten bevoorraden. Hun commerciële strategie en distributiemodel zijn complementair. De focus zal liggen op het realiseren van synergie op het gebied van R&D en Operations. Zodoende wil men de betrouwbare levering van lokaal geproduceerde nuttige insecten verzekeren.

  Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group, stelt dat de transactie perfect past in de strategie van Biobest om de meest betrouwbare wereldwijde leverancier op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving te zijn voor telers van hoogwaardige gewassen. In de grote markten wil het bedrijf lokaal produceren om flexibiliteit en kwaliteit te kunnen aanbieden aan de telers. Voor de Europese telers doen ze dat al in voldoende mate, stelt Biobest.

  De productieafdeling van Beneficial Insectary is gevestigd in Redding, Californië. Biobest heeft faciliteiten in Canada en Mexico. CEO Vandoorne verwacht komende jaren recordgroeicijfers in de Noord-Amerikaanse markt. Hij is daarom blij dat de levering van lokaal geproduceerde producten van hoge kwaliteit nu versterkt is.

  Biobest Group is actief in de biologische bestrijding en bestuiving van gewassen. Het bedrijf heeft dochterondernemingen voor productie en/of distributie in meer dan 20 landen, het commerciële netwerk spreidt zich uit over meer dan 70 landen. Biobest Group verwierf via haar dochteronderneming Biobest USA alle aandelen van Sinthya Penn in Beneficial Insectary. Zij is sinds 1986 de eigenares van het Amerikaanse bedrijf.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties