Bloembollenteler vervangt geknakte tulpen bij oorlogsgraven

Bloembollenkweker JUB Holland uit Noordwijkerhout heeft gisteren enkele duizenden tulpen gepoot bij de graven op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Nadat men bij het bedrijf het nieuws hoorde dat noodweer in de nacht van zondag op maandag de helft van de tienduizend tulpen bij de graven had verwoest, besloot de kwekerij spontaan enkele duizenden nieuwe exemplaren te schenken.

Foto: VidiPhoto

Medewerkers van de Oorlogsgravenstichting (OGS) waren gisteren tot laat in de middag bezig met poten. De klus werd echter precies op tijd geklaard, zodat de tulpen op vrijdag 4 mei, tijdens de Nationale Herdenking, volop in bloei zullen staan.

„De jongens die hier begraven liggen, hebben hun leven gegeven in de strijd tegen de Duitse bezetter”, aldus kweker Dolf Uittenbogaard van JUB Holland. Beheerder Charles Willemsen van de OGS zegt dolblij te zijn met het initiatief. „Anders had het ereveld er vrijdag een stuk minder representatief uitgezien.” Met de nieuwe voorjaarsbloeiers is de nationale driekleur bij elk graf weer hersteld: oranje en rode tulpen, een witte zerk en blauwe viooltjes.

Komende vrijdag wonen prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven de Nationale Herdenking in Rhenen bij. Militair Ereveld Grebbeberg is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Regelmatig worden er militairen uit de Tweede Wereldoorlog herbegraven die elders in Nederland zijn gesneuveld en in familiegraven lagen begraven. Het ereveld telt nu ruim 850 graven. Sinds 1946 doet deze begraafplaats dienst als een van de drie nationale herdenkingsplekken.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
liz
liz
6 jaren geleden

Een gekke kraker die eist te mogen schreeuwen op de Dam is in het nieuws .Maar natuurlijk hoort deze held de nieuwsopener te zijn .Klasse !

Greta
Greta
6 jaren geleden

????Goed van jullie #Bloembollenteler’
Posief bericht op 4 mei 2018