Bloemen en planten duurder door hoger btw-tarief

Als Haagse bronnen gelijk hebben, dan wordt het lage btw-tarief door het nieuwe kabinet verhoogd van 6 naar 9%. Bloemen en planten worden dan iets duurder.

Diverse werkgeversorganisaties roeren zich al tegen deze verhoging, ook al is ze onderdeel van een totaalpakket van een verder (fiscaal) gunstig totaalplan. Een plan waarbij de bruto-netto-verhouding van de lonen gunstiger wordt, de vennootschapsbelasting lager wordt en de doorbetaling van lang durig zieken wordt gehalveerd van twee naar een jaar. Werkgeverspartijen zijn door de vier onderhandelende partijen uitgenodigd om met een financieel vergelijkbaar alternatief te komen.

Desalniettemin is onder meer de Vereniging Bloemist Winkeliers niet akkoord met de voorgenomen btw-verhoging. Volgende week vindt crisisoverleg plaats, om daarna via de Tweede Kamer een goede poging te doen deze foute btw-stijging alsnog ongedaan te krijgen.

De groente- en fruitsector samen met gezondheidsorganisaties motiveren in een brief aan formateur Zalm waarom een verhoging van het lage btw-tarief nadelige gevolgen heeft op de consumptie van groenten en fruit en daarmee op een gezonde samenleving.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aalbrecht
Aalbrecht
4 jaren geleden

Oeps, taalfoutje in de eerste alinea