‘Bloemensortiment in Rusland is verschraald’

Volgens Inge Hendriks is het sortiment bloemen dat in Rusland wordt verkocht veel minder uitgebreid dan negen jaar geleden. „De Russische markt is weer een traditionele markt geworden.”

Dit zegt Ruslandkenner Inge Hendriks in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. Hendriks werkte tot 2004 als area-manager voor BBH, had daarna haar eigen bedrijf op Rusland en doet er nu onderzoek naar de geschiedenis van de medische wetenschap. Ze woont in Rusland.

Het viel Hendriks bijvoorbeeld in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart in Sint-Petersburg op dat de Russische markt voor bloemen weer een traditionele markt is geworden.

„Er werden op straat veel mimosa en tulpen verkocht. Veel andere bloemen zie je niet. Het sortiment is lang niet zo uitgebreid als een paar jaar geleden en veel bloemenwinkels zijn afgevallen. De boeketten die Nu.nl liet zien, zijn alleen voor de bovenste toplaag. Dat is 5 tot 10% van de bevolking en dat is nog veel, maar aan de andere kant is de middenklasse gekrompen en het aantal minderdraagkrachtigen gestegen in Rusland. Daarom worden er minder dure bloemen worden verkocht. ”

Lees meer over het interview met Inge Hendriks in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties