Bloementuin in Meppel ‘zilver gecertificeerd’

  Eigenaren Jan en Lummy Bouwer van De Bloementuin kregen onlangs het duurzaamheidscertificaat voor hun winkel in Meppel overhandigd. De bloemisten hebben naast deze winkel ook nog een zaak in Oosterboer. De Bloementuin Meppel heeft de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist in de wacht gesleept.

  ‘Wij vinden het belangrijk om verantwoord te ondernemen en waar mogelijk onze sociale en milieuverantwoording hierin te nemen’, aldus Jan Bouwer. De bloemist vindt het bovendien van meerwaarde dat de certificering duidelijkheid geeft voor de consument, maar ook aan bedrijven die duurzaam willen inkopen.

  Met de Barometer certificering staat zwart-op-wit dat bloemisten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zij een percentage bloemen en planten met duurzame keurmerken inkopen. Het percentage verantwoorde bloemen en planten van De Bloementuin is ongeveer 40 procent. Bouwer koopt hiervoor vooral bloemen en planten in met de keurmerklabels: MPS-A, Biologisch/EKO, Milieukeur en Fairtrade. Daarnaast paste de ondernemer zijn verlichting naar led aan, neemt hij groene stroom af, doet hij aan afvalscheiding en veranderde hij zijn schoonmaakmiddelen, zodat deze niet schadelijk zijn voor het milieu.

  ‘Het is belangrijk dat mensen weten wat duurzaamheid inhoudt voor de sector. De certificering is dan ook van betekenis voor de gehele keten tot aan de eindconsument.’ De doorslag om te verduurzamen is dat steeds meer bedrijven en vooral overheden dit gaan eisen. Bouwer: ‘Voor ons betekent dit een nieuwe uitdaging en mogelijkheden. Wij zijn de eerste in onze omgeving en hebben daarom een voorsprong op de rest.’

  Bron en foto: FloraNL

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties