Bloomon in handen van Britse speler Bloom & Wild

De Britse online bloemist Bloom & Wild heeft bloomon overgenomen. Door deze overname zijn ze de grootste online speler in Europa als het gaat om het bezorgen van bloemen en planten. De verwachte jaaromzet zal uitkomen op zo’n 250 miljoen euro. Bloomon blijft als merk bestaan.

Aron Gelbard, huidige CEO van Bloom & Wild, wordt CEO van het nieuwe bedrijf. „We combineren twee spelers met een sterk disruptief karakter en gedeelde waarden. We delen de ambitie om de klantervaring steeds verder te verbeteren door toepassing van technologie en data. Met onze kennis, ervaring en netwerk hebben wij alles in huis om onze positie als marktleider in Europa te versterken.”

Aron Gelbard, CEO Bloom & Wild, wordt de nieuwe CEO van het bedrijf.

Internationale expanse

De twee oprichters van bloomon, Bart Troost en Patrick Hurenkamp, worden respectievelijk Chief International Officer en Chief Innovation Officer. Volgens Bart Troost vullen de twee ondernemingen elkaar aan in geografische aanwezigheid, producten en diensten. Zo heeft bloomon ervaring met het abonnementsmodel en het kopen van bloemen voor jezelf en is Bloom & Wild meer actief in het cadeausegment, losse verkoop en het bedrijf heeft een sterke app. Troost verwacht dat zij nu vooral beter kunnen inzetten op internationale expansie. „Wij blijven investeren in onze propositie en doen dat onder hetzelfde merk en met dezelfde mensen.”

Patrick Hurenkamp (links) en Bart Troost, oprichters bloomon, worden respectievelijk Chief Innovation Officer en Chief International Officer.

Bloom & Wild marktleider

Bloom & Wild is een online speler in het Verenigd Koninkrijk en is daar marktleider. Het bedrijf is in 2013 opgericht en inmiddels actief in vijf landen. De omzet per jaar bedraagt meer dan 100 miljoen pond. Afgelopen januari haalde het bedrijf 88 miljoen euro op in een investeringsronde.

Bloomon startte in 2014 en de jaaromzet kwam in 2020 uit op 42 miljoen euro. Op dit moment levert bloomon bloemen in Nederland, Duitsland, België, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Naar verwachting realiseert de nieuwe combinatie in het fiscale jaar (dat eindigt in maart 2022) een omzet van circa 250 miljoen euro.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties